Hvem har krav på løn under sygdom?

Som udgangspunkt har alene funktionærer krav på løn under sygdom. Det følger dog også af mange overenskomster, at der i en vis periode er krav på fuld eller reduceret løn under sygdom.

Er en medarbejder ikke funktionær, eller følger det ikke af en eventuel gældende overenskomst for ansættelsen, har medarbejderen ikke krav på løn under sygdom. Opfylder medarbejderen beskæftigelseskravene i sygedagpengeloven, har medarbejderen dog i de første 30 dage krav på sygedagpenge fra arbejdsgiveren. Herefter overgår medarbejderen til at modtage sygedagpenge fra kommunen.

 

Får medarbejderen løn under sygdom, kan arbejdsgiveren, såfremt medarbejderen opfylder beskæftigelseskravene i sygedagpengeloven, efter 30 sygedage få sygedagpengerefusion.

 

Skyldes din sygdom en ulykke? Så kan din arbejdsgiver ofte få erstatning for sine udgifter

Hvis din sygemelding skyldes en ulykke, kan din arbejdsgiver i mange tilfælde kræve, at den ansvarlige skadevolder betaler de ekstra udgifter, der opstår på grund af dit sygefravær. Det kaldes arbejdsgiverregres, og udbetales typisk af et forsikringsselskab.

 

Så står du i den situation, at du er sygemeldt efter en ulykke, skal du blot gøre din arbejdsgiver opmærksom på muligheden for kompensation hurtigst muligt - du og din arbejdsgiver kan læse mere om arbejdsgiverregres her.

 

Lad vores specialister i ansættelses- og arbejdsret hjælpe dig

Har du brug for rådgivning eller sparring vedrørende reglerne om løn under sygdom, er du altid velkommen til at kontakte HjulmandKaptains specialister i HR- og Ansættelsesret.

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev