Nyt lovforslag skal hjælpe iværksættere som led i Iværksætter-pakken

Nyhed
28.08.2024

Erhvervsstyrelsen sendte den 23. august 2024 det første lovforslag i høring som led i iværksætterpakken, der blev indgået mellem regeringen og en lang række af Folketingets partier for at forbedre iværksætteres vilkår.


Lovforslaget kan få stor betydning for dig som iværksætter. Det vil nemlig forberede dine muligheder for at få adgang til kapital i opstartsfasen og samtidig halveres kravet til selskabskapital, når du stifter et anpartsselskab.

 

Læs med og få vores specialisters vurdering af de væsentligste elementer i lovforslaget, og hvad de betyder for dig.

Hvis det nye lovforslag vedtages, kan det gøre opstartsfasen som iværksætter nemmere, idet det bliver lettere og billigere at finansiere opstarten af et anpartsselskab.

 

Offentligt udbud af anparter giver lettere adgang til kapital

En del af lovforslaget indebærer, at det skal være tilladt at lave såkaldt equity crowdfunding i anpartsselskaber. 

 

Equity crowdfunding er en finansieringsform, hvor selskaber opnår finansiering gennem udbud af kapitalandele til offentligheden, og det kan give dig som iværksættere lettere adgang til kapital i opstartsfasen, da det bliver muligt at foretage en bredere markedsføring af udbuddet. 

 

I dag er det kun muligt at foretage udbud af kapitalandele til offentligheden i aktieselskaber, og som kapitalejer i anpartsselskaber har du derfor været nødsaget til at foretage en om-dannelse til et aktieselskab, hvis du ville udbyde kapitalandelene til offentligheden.

 

Men efter lovforslaget vil udbud af anparter under 5 mio. euro foretaget af virksomhederne selv eller gennem en crowdfunding-platform være tilladt. Under visse omstændigheder vil det desuden være muligt at gennemføre udbud af anparter, der overstiger grænsen på 5 mio. euro.

 

Minimumskravet til selskabskapital for anpartsselskaber sænkes

Lovforslaget indebærer også et forslag om at sænke den nødvendige selskabskapital for at stifte et anpartsselskab, så et anpartsselskab fremover kan stiftes med en selskabskapital på 20.000 kroner. Det er en halvering af det nuværende minimumskrav på 40.000 kroner. 

 

Lovforslaget forventes fremsat i november 2024.

Kravet om indbetaling af selskabskapital ved stiftelse af anpartsselskaber i Danmark er blandt de højeste i Europa, og lovforslaget skal derfor også være med til at sikre lige konkurrencevilkår.

Har du brug for hjælp til selskabsretlige problemstillinger?


Har du spørgsmål til lovforslaget eller selskabsretlige problemstillinger, er du
velkommen til at kontakte os, så hjælper vi dig videre.

Vores specialister i iværksætteri og selskabsret

Tilmeld dig
HjulmandKaptains
nyhedsbrev

Få nyheder, invitationer til arrangementer, gode råd og viden om jura inden for de fagområder, der interesserer dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev